Flyteelement
2004

Jeg setter på meg en dykkermaske og hopper uti. Her finner jeg et mylder av farger, overflater og former som leker med øyet. Enten jeg befinner meg over eller under havoverflaten, gir disse inntrykkene stor glede og inspirasjon til nye smykker.

Dette prosjektet har jeg kalt ”Flyteelementer”. Jeg har hentet ideer til form, materialer og funksjon fra redningsutstyr som brukes på havet. Former som gir assosiasjoner til redningsvesten som et trygghetssymbol; smykker til hjelp for å holde oss flytende i det sosiale landskapet.

Det er viktig for meg at smykkene gir assosiasjoner til andre funksjoner enn det opplagte. Ved at de gir bestemte signaler gjennom måten de kan brukes på, ønsker jeg at smykkene kan engasjere omgivelsene.
Jeg søker også å finne en balanse mellom det humoristiske og det mer seriøse, ved å la smykkets visuelle utforming balansere med det mer alvorlige innholdet.

Jeg falt ut av båten en gang. Hadde på meg vest, heldigvis. Husker den fine følelsen av at jeg ikke sank, men fløt som en liten dupp. Trygt og godt. Til slutt kom noen og fisket meg opp!

Foto: Sten Magne Klann    
©BONO

 

Translate to English